- Werkstukken 2012

Home
Contactgegevens
CURSUS houtbewerken
Het atelier
Werkwijze
Houtkeuze
Restauratie en Reconstructie
Gespecialiseerd Timmerwerk
Handgemaakte Trappen
Meubelmakerswerk
Ornamenten en Beeldhouwwerk
Houtdraaiwerk
- Werkstukken 2017
- Werkstukken 2016
- Werkstukken 2015
- Werkstukken 2014
- Werkstukken 2013
- Werkstukken 2012
- Werkstukken 2011
- Werkstukken 2010
- Werkstukken 2009

Rustieke tafels en banken.

De laatste fase van het café meublement. Een aantal rustiek eiken tafels en banken, gemaakt volgens 19de eeuws Duits ontwerp.

myphot2.jpg

 

Eikenhouten lambrisering.

Ter compleet making van een klassiek interieur, een bijpassende eikenhouten lambrisering.

myphot6.jpg

 

Vouwblinden monumentale boerderij.

Vouwblinden en interieurbetimmeringen voor een monumentale boerderij uit 1868. Het originele interieur dient gedeeltelijk gerestaureerd te worden, ontbrekende details worden hierbij weer gereconstrueerd.

myphot13.jpg

 

Eikenhouten voordeur.

Voor deze klassieke villa uit 1925 wordt een nieuwe eikenhouten voordeur gemaakt voorzien van ouderwets handgemaakt smeedwerk.

myphot1.jpg

 

Verdreven trap met gebogen trapbomen, treden en stootborden.

Deze beukenhouten trap is bestemd voor een recent gebouwde villawoning in klassieke stijl. Zowel de gebogen binnenboom als het trappengat worden afgewerkt met massief houten panelen. 

myphot12.jpg

 

Reconstructie gevel monumentaal herenhuis.

De restauratie van een beschermd monumentaal herenhuis te Antwerpen, gebouwd in 1913 in art-nouveaustijl met prachtige ornamentiek. In deze eerste fase zal het geveltimmerwerk van de achtergevel opnieuw gereconstrueerd worden. 

myphot7.jpg

 

Monumentale eikenhouten schouw.

Deze schouw is gemaakt naar eigen ontwerp, en wordt voorzien van beeldhouwwerk en vergulde details.

photo72.jpg

 

Restauratie van een antieke trapbaluster.

Om wat meer vorm terug te krijgen in het snijwerk, is alles opnieuw gesneden waarbij ook ontbrekende details, zoals een aantal acanthusbladen, weer opnieuw gerestaureerd zijn.   

myphot5.jpg

 

Reconstructie geveltimmerwerk en herstellen interieur herenhuis.

Dit 18de eeuws rijksmonument zal in een aantal fases gerestaureerd worden, voor de reconstructie zijn een aantal ontwerpen gemaakt met kenmerkende details voor de tijdsperiode.

hooglandsekerkgracht1.jpg

 

Herstel interieur 18de eeuws herenhuis.

Hiervoor heb ik als eerste project een aantal nieuwe opgeklampte kastdeuren gemaakt, gebaseerd op details van de bestaande kastdeuren in het pand. Voorzien van brede delen met een grote kraalprofilering, toogpennen in de verbindingen en klaver uitsparingen tbv ventilatie.  

myphot14.jpg

 

Binnendeuren tbv zolder 18de eeuws herenhuis.

In het 18de eeuws herenhuis worden alle bestaande hardboard binnendeuren verwijderd en nieuwe deuren gemaakt die meer in het tijdsbeeld passen van dit monument. Omdat er geen enkele originele deur aanwezig is, of zichtbare details of sporen te zien zijn van hoe het ooit geweest was, heb ik een ontwerp gemaakt dat geďnspireerd is op oude bouwkundige tekeningen van een nabij gelegen pand.

myphot11.jpg

 

Vouwblinden 18de eeuws herenhuis.

Voor alle raamkozijnen in de voorgevel worden nieuwe vouwblinden gemaakt en geplaatst. De vouwblinden worden op authentieke wijze vervaardigd met toogpennen, voorzien van ojiefprofilering aan 2 zijden en massief houten panelen met bossing.

myphot4.jpg