- Werkstukken 2013

Home
Contactgegevens
CURSUS houtbewerken
Het atelier
Werkwijze
Houtkeuze
Restauratie en Reconstructie
Gespecialiseerd Timmerwerk
Handgemaakte Trappen
Meubelmakerswerk
Ornamenten en Beeldhouwwerk
Houtdraaiwerk
- Werkstukken 2017
- Werkstukken 2016
- Werkstukken 2015
- Werkstukken 2014
- Werkstukken 2013
- Werkstukken 2012
- Werkstukken 2011
- Werkstukken 2010
- Werkstukken 2009

 

Trapbaluster met omkrullende leuning.

Deze baluster is gemaakt uit Mahoniehout, naar eigen ontwerp als proefwerkstuk.

p10401171.jpg

 

Stijldeuren tbv begane grond 18de eeuws herenhuis.

De bestaande, nieuwerwetse deuren worden vervangen door authentieke 2-vlaks paneeldeuren en een aantal glas/paneeldeuren waar glas in lood met antiek getst glas inkomt, voor de verschillende kamers in het pand.

12constructie.jpg

 

Traponderdelen voor het 18de eeuws herenhuis.

Dit pand telt verschillende trappen uit verschillende tijdsperiodes. Om meer eenheid te krijgen worden de trappen in klassieke stijl gerenoveerd, waarbij de stijl van de oudste trap als uitgangspunt dient.

Alle bestaande, hedendaagse balusters, leuningen en trapspijlen worden vervangen door beter passende exemplaren voor de tijdsperiode

12trapleiden.jpg

 

Kozijn met schuifraam.  

Voor een gemeentelijk monument met kenmerkende Jugendstil elementen, gebouwd in 1905, ontworpen door architect Jos Donders,  is mij gevraagd een nieuw kozijn met schuifraam te maken. Het bestaande kozijn lijkt er nog goed uit te zien, maar is dusdanig vergaan onder de verflaag dat deze niet meer te restaureren valt. Het oude glas in lood word daarbij overgezet in het nieuwe kozijn.

12tilburg.jpg

 

Deelname aan de Nederlandse restauratiebeurs 2013.

Gehouden op 18 t/m 20 april in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch

12restauratiebeurs.jpg

 

Restauratie en reconstructie interieur rijksmonument Amsterdamse school.

Het pand, gebouwd door Joseph Crouwel jr. in 1921, in de stijl van het expressionisme en de Amsterdamse school. Voornamelijk de toren lijkt op het door Berlage ontworpen Jachtslot Sint Hubertus.

view11.jpg

 

Radiatorombouwen en vensterbanken rijksmonument Amsterdamse school.

Het plaatsen van de tweede reeks radiatorombouwen en vensterbanken, gemaakt naar bestaand model, en het reconstrueren van de ronde lambrisering. In deze erker worden de ombouwen en lambrisering op kleur afgelakt.

12ombouw.jpg

 

Binnendeuren rijksmonument Amsterdamse school.  

Voor een rijksmonument worden 4 zware eikenhouten binnendeuren, en 5 beuken kastdeuren nagemaakt in de stijl van de Amsterdamse school. De indeling van de kamers zijn tijdens eerder verbouwingen gewijzigd. Bij deze restauratie zijn de kamers, aan de hand van de originele tekeningen, zo goed mogelijk naar de oorspronkelijke indeling teruggebracht waardoor er sommige deuren wisselen van plaats en anderen bijgemaakt dienen te worden.         

12deurencarp.jpg

 

Massief houten provisiekasten. 

De kasten, gemaakt uit beukenhout, zijn bestemd voor een historische boerderij. De opgeklampte deuren zijn hierbij voorzien van houten penkrukken, gedraaid naar eigen ontwerp.

p90900101.jpg

 

Trapbaluster met snijwerk tbv rijksmonument. 

Om een monumentale trap weer in ere te kunnen herstellen voor een rijksmonument uit 1860, wordt de bestaande trapbaluster, die grotendeels vergaan is, verwijderd en opnieuw nagemaakt. De bestaande baluster is in de loop der tijd bij de trap gevoegd, maar gezien de huidige situatie heeft dit nooit samen gepast.

Om er weer n geheel van te maken, wordt er een nieuwe baluster gedraaid en gesneden uit fijnjarig Lariks dat mooier bij de oude grenen trap kleurt. De leuning wordt tevens iets aangepast zodat deze in een vloeiende lijn op de baluster aansluit.    

pb1602391.jpg