- Werkstukken 2014

Home
Contactgegevens
CURSUS houtbewerken
Het atelier
Werkwijze
Houtkeuze
Restauratie en Reconstructie
Gespecialiseerd Timmerwerk
Handgemaakte Trappen
Meubelmakerswerk
Ornamenten en Beeldhouwwerk
Houtdraaiwerk
- Werkstukken 2017
- Werkstukken 2016
- Werkstukken 2015
- Werkstukken 2014
- Werkstukken 2013
- Werkstukken 2012
- Werkstukken 2011
- Werkstukken 2010
- Werkstukken 2009

Restauratie gevelschrijnwerk Art-nouveau herenhuis.

Hoewel de voorgevel van dit beschermd monumentaal pand grotendeels in originele staat verkeerd, zijn er door de jaren heen toch wat authentieke details verdwenen, weggewerkt of door weersinvloeden vergaan. De restauratie betreft: het opnieuw schuivend maken van de schuiframen, namaken en vervangen van verdwenen of vergaan lijstwerk, weldorpels en deurpanelen, en het restaureren van alle ramen en deuren.

ramenn.jpg


Radiatorombouw rijksmonument in de stijl van de Amsterdamse school.

Voor dit expressionistisch rijksmonument worden een aantal hoge radiatorombouwen vervaardigd, nagemaakt vanaf een bestaand model dat nog behouden is gebleven. Tevens dient dit laatst overgebleven exemplaar gerestaureerd te worden, zodat het teruggeplaatst kan worden in het interieur.


123ombouw.jpg


Windveer en gootlijst voor Brandspuithuisje uit 1870.

Voor een voormalig brandspuithuisje wordt een nieuwe windveer en gootlijst vervaardigd in dezelfde ornamentiek als het bestaande exemplaar. Een gedeelte van de windveer is verdwenen, en hetgeen dat behouden is gebleven vertoont enig verval, waarbij vele details afgebroken zijn. Hoewel dit gemeentelijk monument een andere functie krijgt, wordt er toch getracht het grotendeels naar originele staat terug te brengen.

nieuwwindveer.jpg


Gesneden briefhouder uit notenhout.

Deze briefhouder is vervaardigd naar eigen ontwerp en rijkelijk versierd met acanthus snijwerk.

pb0103983.jpg


Reconstructie balustrade trap anno 1900. 

Het trappenhuis van dit monumentaal herenhuis is in de loop der tijd veel authentieke details kwijtgeraakt. Met deze reconstructie, over de 4-verdiepingshoge trap, wordt getracht de balustrade terug te brengen naar de originele staat, zoals het er in het jaar 1900 uit heeft gezien.       

p52805161.jpg


Bovenlicht voor schuifraam. 

Dit bovenlicht is op authentieke wijze vervaardigd uit eikenhout, bestemd voor een monumentaal herenhuis. Bij dit schuifraam is zowel het onder- als het bovenlicht schuifbaar.

bovenlichtschuifraam1.jpg


Plafond rijksmonument in de stijl van de Amsterdamse school.

Voor dit expressionistisch pand wordt er een reconstructie gemaakt van het houten plafond in de voormalige zitkamer. Dit plafond is vervaardigd uit eikenhout in de stijl van de Amsterdamse school, waarbij de betonbalken betimmerd zijn met gepotdekselde delen en voorzien van wengé ornamenten.

plafondbibliotheek.jpg


Monumentale voordeur 18de eeuws herenhuis.

Dit rijksmonument is door de jaren heen rigoureus verbouwd en veranderd waardoor er haast geen originele details meer te vinden zijn. Aan de hand van oude deuren in nabij gelegen panden is er een ontwerp gemaakt voor het vervaardigen van deze fraaie voordeur.

deurleiden.jpg