- Werkstukken 2015

Home
Contactgegevens
CURSUS houtbewerken
Het atelier
Werkwijze
Houtkeuze
Restauratie en Reconstructie
Gespecialiseerd Timmerwerk
Handgemaakte Trappen
Meubelmakerswerk
Ornamenten en Beeldhouwwerk
Houtdraaiwerk
- Werkstukken 2017
- Werkstukken 2016
- Werkstukken 2015
- Werkstukken 2014
- Werkstukken 2013
- Werkstukken 2012
- Werkstukken 2011
- Werkstukken 2010
- Werkstukken 2009

 

Handgemaakte uitvaartkist.

Om de laatste eer te bewijzen aan mijn opa en leermeester, waarvan ik dit prachtige vak heb mogen leren, heb ik zijn uitvaartkist ontworpen en vervaardigd, om zo op een passende wijze afscheid van hem te kunnen nemen.  

uitvaartkist21.jpg

 

Renoveren trap in klassieke stijl tbv 18de eeuws herenhuis.
Dit rijksmonument telt verschillende trappen uit verschillende tijdsperiodes. Om meer eenheid te krijgen wordt de zoldertrap in klassieke stijl gerenoveerd, waarbij de stijl van de oudste trap als uitgangspunt dient.

dscn14085.jpg

 

Restauratie en reconstructie Art-nouveau interieur.
Voor dit beschermd herenhuis te Antwerpen, worden een aantal nieuwe architraven bijgemaakt met passend snijwerk, en wordt er een nieuw kozijn vervaardigd waarin een 3-luik van antieke deuren komen te hangen.    

art-nouveauarchitraven.jpg

 

Deelname aan de Nederlandse restauratiebeurs 2015.

stand1.jpg

 

Reconstructie interieur rijksmonument Amsterdamse school.
Reconstructie van een eiken lambrisering en interieur betimmering in de stijl van de Amsterdamse school. Met name de ronde betimmering in de erker is een fraai en kenmerkend detail geworden van deze kamer. 

p52002511.jpg

 

Trappenhuis in de stijl van de Amsterdamse school.

Voor een karakteristiek Amsterdams pand, gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school, wordt en nieuw trappenhuis ontworpen en vervaardigd. Het trappenhuis bestaat uit 3 eiken spiltrappen boven elkaar, draaiend om één centrale spil van 10 meter lang. De abstracte ornamentiek, kenmerkend voor de Amsterdamse school, wordt mede uitgevoerd in Wengé hout.


img136.jpg

 

Handgemaakte kloostertafel vervaardigd uit rustiek eiken.  
Het tafelblad is vervaardigd uit de hartplaat van een eiken stam. De hartplaat is kwartiers gezaagd hout met een schitterende tekening. Omdat alles uit één en dezelfde stam komt, gemaakt uit op één volgende platen, is het hout qua kleur en structuur vrijwel identiek. Hierdoor zijn de lijmnaden in het blad haast onzichtbaar, en lijkt het alsof het blad uit één brede plaat is vervaardigd.      

p7210357.jpg

 

Opbouwen van de reeds eerder gemaakte trappen, in de stijl van de Amsterdamse school.
Het plaatsen van trappen in oude monumentale gebouwen kan vrij lastig zijn. Smalle trapgaten, hoge plafonds en geen ruimte om de trap in elkaar te zetten. Ook bij dit pand was het vrijwel onmogelijk om alle trappen liggend in elkaar te zetten, waardoor de trappen staand opgebouwd moesten worden.       

trap1opbouw.jpg

 

Leuningkrullen ter compleet making van monumentale trap. 
Voor het trappenhuis van dit 17de eeuws rijksmonument, zijn er 2 nieuwe  leuningkrullen gesneden in fijnjarig lariks. De krullen zijn nagemaakt vanaf de nog aanwezige exemplaren.   

trapleuningkrul.jpg

 

Opgeklampte binnendeuren.  
Ter uitbreiding van een monumentaal Friesch Wâldhúske, gebouwd omstreeks 1870, worden 7 opgeklampte binnendeuren vervaardigd uit kwartiers gezaagd Slavonisch eiken.

p52002541.jpg