- Werkstukken 2011

Home
Contactgegevens
CURSUS houtbewerken
Het atelier
Werkwijze
Houtkeuze
Restauratie en Reconstructie
Gespecialiseerd Timmerwerk
Handgemaakte Trappen
Meubelmakerswerk
Ornamenten en Beeldhouwwerk
Houtdraaiwerk
- Werkstukken 2017
- Werkstukken 2016
- Werkstukken 2015
- Werkstukken 2014
- Werkstukken 2013
- Werkstukken 2012
- Werkstukken 2011
- Werkstukken 2010
- Werkstukken 2009

Afwerking van de Franse schouwkasten.

Hierbij wordt het snijwerk verguld, het eiken gebeitst en de scherpe randen lichtjes doorgeschuurd, om het geheel er doorleefd uit te laten zien.

7myphoto2.jpg

 

Binnendeuren anno 1910

Voor twee aangrenzende herenhuizen uit 1912 heb ik een aantal deuren bijgemaakt die in de loop der tijd verdwenen of vervangen zijn door een standaard fabrieksdeur. Een aantal authentieke deuren werden weer terug gevonden achter de hardboard platen waar deze mee betimmerd waren. Aan de hand van deze deuren heb ik er aantal bij kunnen maken zodat het interieur van deze panden weer in ere hersteld kan worden.   

8myphoto1.jpg

 

Kozijnen met schuiframen voor monumentale boerderij.  

De restauratie van deze monumentale boerderij uit 1868, hierbij worden de bestaande kozijnen vervangen die in der loop der tijd nogal wat veranderingen hebben ondergaan.

7myphoto3.jpg

 

Eikenhouten trap met snijwerk.

Deze klassieke verdreven trap met bovenkwart is voorzien van bloktrede, gedraaide trapspijlen met snijwerk en hoofdbaluster met balustervaas. 

De trap is naar eigen ontwerp gemaakt.

7myphoto7.jpg

 

Achterkast met beeldhouwwerk.

Voor dit project is mij gevraagd een klassiek interieur in eikenhout te ontwerpen en te vervaardigen voor een café. Het meublement zoals de bar en de achterkast worden hierbij rijkelijk versierd met ornamenten en beeldhouwwerk.

8myphoto2.jpg

 

Eikenhouten spiltrap.

Deze trap is bestemd voor een oud huis in het zuiden van Frankrijk. De authentieke benedentrap word hierbij exact nagemaakt en geplaatst op de verdiepingsvloer erboven, zodat er een mooie doorlopende trap ontstaat vanaf de beganegrond tot aan de zolder.  

7myphoto6.jpg

 

Bar met beeldhouwwerk.

Deze L-vormige bar met ronde hoek, heeft een totale lengte van zo'n 7,5 meter en zal net zoals de eerder gemaakte achterkast voorzien worden van ornamenten en beeldhouwwerk.

myphot10.jpg